ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Αρχείο εκδηλώσεων

 

Ενδεικτικά αναφέρονται εδώ κάποιες από τις πολλές εκδηλώσεις της σχολής ή παραστάσεις με την πρωτοβουλία μαθητών ή καθηγητών.

Όπερα της Πεντάρας - Σεπτέμβριος 2012

O ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία  στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Κήπου τις δύο παραστάσεις του έργου η  «ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ» του Μπ. Μπρεχτ στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, περισσότερα από χίλια άτομα παρακολούθησαν τις δυο παραστάσεις και μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους για το αποτέλεσμα μαζί μας. Τους ρόλους ερμήνευσαν ηθοποιοί, απόφοιτοι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής και μαθητές του Γ' έτους.

 

Έπαιξαν: Νίκος Σαρίδης, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Δημήτρης Φραγκούλης, Ελένη Κοτσώνα, Γιάννης Βαγιωνάς, Γιώργος Σουλεϊμάν, Κατερίνα Ανδριανού, Βαλάντης Γαργάνης, Δαμιανός Νικολαϊδης, Ναντίν Μισαηλίδου, Ιωάννα Ρέτσα, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Μιχάλης Δαρνάκης, Μαρία Λαφτσίδου, Ανδρέας Μαυρίδης, Χριστίνα Τσατσάνοβα, Τατιάνα Μωραϊτοπούλου.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Πιάνο: Νίκος Μπούμπας, Κλαρινέτο: Μανώλης Αϊβαζόπουλος

 

Μουσική: Κουρτ Βάιλ

Μουσική Διδασκαλία: Χρύσα Ιωαννίδου

Κίνηση - Χορός: Ιωάννα Μήτσικα

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης

Μακιγιάζ: Σπουδαστές των ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

 

Το Δεύτερο Φύλο - Οκτώβριος 2011

Παρουσιάστηκε στο Θέατρο της σχολής  CUM DEO σε σκηνοθεσία του μαθητή μας Παύλου Παναγιωτίδη. Μια παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ, που άλλαξε μια για πάντα την πορεία του παγκόσμιου γυναικείου κινήματος. Μπορεί η γυναίκα να αλλάξει τον παθητικό ρόλο που η κοινωνία της έχει αναθέσει. Σε κείμενα ξένων και ελλήνων συγγραφέων (Μπωντλαίρ, Κέην, Ενσλέρ, Ρικάκη, Πεσόα, Μπουκάι, Καραπάνου) καθώς και πρωτότυπα κείμενα των ηθοποιών.

 

Σκηνοθεσία: Παύλος Παναγιωτίδης Ευρώπη Αργυροπούλου

Παραγωγή: Παπαδόπουλος Δημήτρης

Παίζουν: Στελλίνα Βογιατζή,Τέλης Ζαχαράκης, Κωνσταντίνα Κονιδάρη, Ρεββέκα Μπαρδάκα

 

 

Αν ακούει το Φεγγάρι - Ιανουάριος 2011

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς παρουσίασε το έργο του Άκη Δήμου «Αν ακούει το φεγγάρι» στο Θέατρο Σοφούλη στις 10-11 & 17-18 Ιανουαρίου.

Τα αδιέξοδα και οι προσπάθειες μια γενιάς που μεγαλώνει μέσα στην κρίση και προσπαθεί να βρει θέση στον κόσμο μας, ο έρωτας που διαπερνάει τη ζωή τους και την καθορίζει και η σύγκρουση με τα δεδομένα της κοινωνίας μας μέσα στην καθημερινότητά τους, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που προσθέτουν στην ιδιαιτερότητα αυτού του «νεανικού» έργου του Άκη Δήμου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή.

 

Η σκηνοθεσία ήταν του Παύλου Δανελάτου και τα σκηνικά/κοστούμια του Νίκου Καλαϊτζίδη. Έπαιξαν οι μαθητές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά, Ευρώπη Αργυροπούλου, Πασχάλης Αραμπατζής και Δημήτρης Δάγκαλης.

 

Κλειδαρότρυπα - Νοέμβριος 2010

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς παρουσίασε μία παράσταση επιμελημένη από σπουδαστές της. Τα κείμενα ήταν των Παζολίνι, Ζενέ, Δήμου, Ravenhill και μαθητών της σχολής.

Μια κλεφτή ματιά στα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των πριβέ δωματίων ενός καμπαρέ. Επιθυμία, πόθος και καταστολή, όλα μαζί σε έναν χορό που μοιάζει στημένος από τον ίδιο τον Διόνυσο.

 

Η σκηνοθεσία ήταν των Παύλου Παναγιωτίδη, Δημήτρη Παπαδόπουλου και Ελίζας Γεροντάκη. Έπαιξαν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά: Τέλης Ζαχαράκης, Κίττυ Μαργαρίτη, Μαρίνα Ιακωβίδου, Στέλιος Δουκουζγιάννης, Νέλσων Λούκας, Αρετή Τίλη, Χρήστος Γκουτσίδης, Ορέστης Κωσταντινίδης, Ζέφη Χατζόγλου, Χρύσα Κατσαρίνη, Κίρκη Ιωσηφίδου, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

 

Απρίλιος 2010 - Ποιος  έρωτας

Μια παράσταση αυτοσχέδιας δραματουργίας, με αφορμή κείμενα των σπουδαστών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς, αλλά και του Κ.Π. Καβάφη, του Άντον Τσέχωφ, του Διονύσιου Σολωμού, της Λούλας Αναγνωστάκη, του Οδυσσέα Ελύτη, της Μαργκερίτ Ντυράς, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Ανδρέα Στάϊκου κ.α.

 

Έπαιξαν

Πασχάλης Αραμπατζής,  Ελπίδα Βασιλειάδου,  Χρύσα Βοζίκη,  Δημήτρης Δάγκαλης, Ράνια Ευαγγελινού,  Νίκος Κλωντήρας,  Φώτιος Κολλάτος,  Ελένη Κοτσώνα, Νέλσων Λούκας, Κίττυ Μαργαρίτη, Ναντίν Μισαηλίδου, Λιλιάνα Νίγκρο, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπανικολάου,  Αγγελίνα Σοφιανοπούλου,  Γιώργος Σουλεϊμάν,  Γρηγόρης Τίλδης,  Ζέφη Χατζόγλου.

 

Σκηνική σύλληψη, επεξεργασία και σύνθεση κειμένων: Άκης Δήμου

Σκηνοθετική επιμέλεια:  Ανήμερες καρδιές - Άκης Δήμου – Παύλος Παναγιωτίδης

Μουσικές επιλογές: Άκης Δήμου – Νέλσων Λούκας – Ράνια Ευαγγελινού

Σκηνικό: Ανήμερες Καρδιές

Κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης

Χορογραφίες: Ράνια Ευαγγελινού

Επιμέλεια ήχου: Νέλσων Λούκας

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Άρχισαν οι εγγραφές για το έτος 2017-8

Επικοινωνήστε για πληροφορίες στη γραμματεία μας

Στιγμή - Στιγμή

Το βιβλίο του Παύλου Δανελάτου διαθέσιμο στη γραμματεία της σχολής

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Κατεβάστε το ενημερωτικό

φυλλάδιο της σχολής

Contact Us

Υποβολή της φόρμας...

Ο διακομιστής αντιμετώπισε κάποιο σφάλμα.

Η φόρμα ελήφθη.

Θεσσαλονίκη, Λέοντος Σοφού 18, 5ος όροφος, Μέγαρο Αλαμανή - e-mail: dramavoutsinas@gmail.com / info@andreasvoutsinas.com - τηλ: 2310 528917 / 2313013815 - fax: 2313012919