ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Αναγνωρισμένη από το κράτος • Διεύθυνση Σπουδών: Παύλος Δανελάτος

 

Διδακτικό έτος

Η φοίτηση στη Σχολή είναι τριετής και υποχρεωτική, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο και λήγουν τον Ιούνιο. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πρωινών και απογευματινών τμημάτων.

Ωράριο Πρωινού Τμήματος: 9.00 – 16.00

Ωράριο Απογευματινού Τμήματος: 16.00 – 23.00

Το Σάββατο και την Κυριακή οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών.

 

Πρόγραμμα Σπουδών

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών, πέρα από τις 32 ώρες μαθημάτων που ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού) περιλαμβάνει, ανάλογα με το έτος σπουδών, επιπλέον μαθήματα στους 4 βασικούς κύκλους: υποκριτικό, κινησιολογικό, φωνολογικό και θεωρητικό. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης σεμινάρια από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

Υποκριτική (16 ώρες/εβδομάδα)

Κλασικός & Σύγχρονος χορός (2 ώρες/εβδομάδα)

Κίνηση - Αυτοσχεδιασμός (2 ώρες/εβδομάδα)

Ξιφασκία (1 ώρα/εβδομάδα - Α' & Β΄ έτος)

Ορθοφωνία – Αγωγή του λόγου (2 ώρες/εβδομάδα)

Θεωρία Μουσικής (1 ώρα/εβδομάδα - Α' & Β΄ έτος)

Θεατρικό Τραγούδι (2 ώρες/εβδομάδα)

Κινηματογράφος (2 ώρες/εβδομάδα)

Δραματολογία (2 ώρες/εβδομάδα)

Ιστορία θεάτρου (2 ώρες/εβδομάδα)

Ιστορία Λογοτεχνίας (1 ώρα/εβδομάδα)

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία (1 ώρα/εβδομάδα)

Θεατρικό Μακιγιάζ (1 ώρα/εβδομάδα - Γ΄ έτος)

 

Εγγραφές

Οι εγγραφές για το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο έτος αρχίζουν από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Για όλους τους υποψήφιους Σπουδαστές που θα περάσουν στις εξετάσεις του ΥΠΠΟ οι επίσημες εγγραφές αρχίζουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Για την εγγραφή στην Ανώτερη Δραματική Σχολή απαιτείται επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου και επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας, καθώς και 4 φωτογραφίες.

 

Yποτροφίες

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή του Ανδρέα Βουτσινά με έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο και παράλληλα επιβραβεύει την προσπάθεια και τις επιδόσεις των σπουδαστών της σχολής µε υποτροφίες σε όλα τα έτη αλλά και τμήματα σπουδών. Ενημερωθείτε για τα προγράμματα υποτροφιών του τρέχοντος Ακαδημαϊκού Έτους από τη γραμματεία της Σχολής.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Άρχισαν οι εγγραφές για το έτος 2017-8

Επικοινωνήστε για πληροφορίες στη γραμματεία μας

Στιγμή - Στιγμή

Το βιβλίο του Παύλου Δανελάτου διαθέσιμο στη γραμματεία της σχολής

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Κατεβάστε το ενημερωτικό

φυλλάδιο της σχολής

Contact Us

Υποβολή της φόρμας...

Ο διακομιστής αντιμετώπισε κάποιο σφάλμα.

Η φόρμα ελήφθη.

Θεσσαλονίκη, Λέοντος Σοφού 18, 5ος όροφος, Μέγαρο Αλαμανή - e-mail: dramavoutsinas@gmail.com / info@andreasvoutsinas.com - τηλ: 2310 528917 / 2313013815 - fax: 2313012919